800 311 113 |

Hubnutí a menší prsa

Spousta žen si stěžuje, že když zhubne, projeví se to velmi negativně na tvaru a velikosti prsou. Je to opravdu tak, hubnutí opravdu zmenšuje objem prsou.

Prsy jsou tvořeny z mléčné žlázy a tukové vrstvy. Pokud vydáváme energii, tělo spaluje nejdříve zásoby tuku, které jsou pro tělo snadno využitelné, tedy hlavně na prsou, protože prsa jsou díky své žlázové tkáni nejlépe prokrvenou tukovou tkání. Výsledkem pak často je, že když žena sportuje nebo se snaží snížit svou celkovou hmotnost, zhubne především na ňadrech, pažích, ramenech a obličeji, přičemž tuk na spodních částech těla zůstává.

Které cvičení na prsa zabírá i při hubnutí?

Řešením je volit takový druh cvičení na prsa, který prokrvuje prostřední a spodní část těla, tedy ty partie, které především potřebuje většina žen upravit. Ačkoliv jde o základní lidskou aktivitu a často ji ani za cvičení nepovažujeme, velmi vhodná k tomuto účelu je obyčejná chůze! Myslete při chůzi na zpevnění těla, zatažené bříško, ramena dolů! Nejen že tím budete formovat svou postavu, ale i narovnaná postava a přirozeně vypnutý hrudník dělá s optickou velikostí prsou zázraky!

Cviky na zvětšení prsou

A co ještě pomáhá na růst prsou?